Het belang van werken op kantoor

Thuiswerken is de nieuwe norm en dat zal zo blijven als Covid-19 voorbij is. Er zijn veel werkgevers en werknemers die veel voordelen zien in thuiswerken: geen files, de tijd is flexibeler en voor de werkgever: het scheelt veel geld. Maar zal dit ook gunstig zijn voor de toekomst? Hoe zit het met je eenzaam voelen thuis, of geen privé-leven meer hebben omdat je huis nu je kantoor is?

In deze blogpost willen we met je delen waarom het zo belangrijk is om nog naar kantoor te gaan. En welke prijs we allemaal zullen betalen, als we thuis blijven werken.

De onbekende prijs die we betalen

PWC Nederland een onderzoek gepubliceerd waar ze kijken naar de kosten als we allemaal vanuit huis werken. Daarin staat dat: "Als alle werknemers die thuis kunnen werken, ook na de coronacrisis, een extra dag thuis gaan werken, kan dat op de lange termijn tot kosten voor hun werkgevers leiden".

Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Maar meestal door de "zachte" organisatorische onderwerpen:

  • Als we langer dan drie dagen thuiswerken, beginnen de meesten mensen zich eenzaam te voelen. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe moeilijker het wordt om de telefoon te pakken en een collega te bellen voor een privégesprek;
  • Gebrek aan creativiteit. Werken in een team of de mogelijkheid hebben om je collega's naar hun expertise te vragen, kan tot prachtige ideeën leiden. Wanneer je thuis werkt, in je eentje, wordt dit moeilijker. Samenwerkingsverbanden en omgevingen zijn super belangrijk bij het ontketenen van je creativiteit;
  • Minder betrokkenheid. Hoe langer werknemers thuiswerken, hoe minder ze zich verbonden voelen met het bedrijf waar ze werken.

Dus, wat is de prijs die we betalen als we het grootste deel van de tijd thuis blijven werken? Volgens het PWC-onderzoek zal een toename van 10% van het thuiswerken resulteren in hoge kosten voor bedrijven. Dit is te wijten aan burn-outs, minder betrokkenheid en minder samenwerking.

De kantooroplossing

Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen. Nu we meer vanuit huis werken, of elke plaats die ons past, het kantoor zal veranderen ook. Kantoren zullen zich in de toekomst moeten concentreren op het samenbrengen van teams in een creatieve werkruimte, maar ook rekening moeten houden met de veiligheid.

We zullen kantoorruimtes minder gebruiken om elke dag op vaste uren te werken, maar meer als een plek waar collega's kunnen samenkomen voor een creatieve brainstorm. Het kantoor zal veranderen in een ruimte waar je op afstand kunt werken.

Het kantoor wordt een plek om samen te werken, in plaats van een plek waar je gewoon je werk afkrijgt en na je dienst naar huis gaat. Minder tijd op kantoor doorbrengen met je team, betekent een duidelijke planning en effectieve communicatie.

Onze oplossing en ons advies

Bij PATboard maken we producten voor teams die een fysieke planbord nodig hebben, om het team te activeren en de voortgang van elk project te volgen. Wij geloven dat mensen talenten zijn en dat wanneer je gebruik een fysieke boardin plaats van een digitale, je effectieve communicatie, creativiteit en eigenaarschap stimuleert.

Daarnaast zijn we onlangs verhuisd naar onze nieuwe kantoorruimte. Die is gebouwd en ingericht met maar één doel: de productiviteit van het team verhogen. Als je wil weten hoe we dat hebben gedaan, en welke meubels belangrijk zijn bij het ontwerpen of herinrichten van jouw kantoorruimte; contact met ons opnemen!

We helpen je graag verder en geven enkele tips en trucs. Laat het ons weten als we kunnen helpen bij het vinden van een oplossing voor uw kantoor!